Transvriendelijke werkomgevingen – Wij zoeken goede voorbeelden

Gelijke Kansen in Vlaanderen wil werkgevers motiveren om zich meer open te stellen voor transgenders en gendervariante personen. Daartoe bereidt ze momenteel een brochure voor met tips en advies. En om het allemaal nog aantrekkelijker te maken, wil ze die brochure ook doorspekken met goede voorbeelden, quotes en inspirerende getuigenissen. Liefst ook uit de KMO-sector.

Ben jij of ken jij iemand die zo’n positieve ervaring kan delen?
Was je werkgever heel begrijpend wanneer je je verhaal deed of moest doen bij een sollicitatie? Werd je gewenste naam en aanspreekvorm geaccepteerd en in de administratie aangepast? Was kledij geen probleem, en kreeg je zelfs een gepast uniform aangemeten? Maakten ze geen probleem van het toiletgebruik, of voorzagen ze een derdegendertoilet? Kreeg je de kans om in een zijkamertje te dilateren na een operatie? Werd je privacy gerespecteerd op een nieuwe werkvloer?
– Laat het ons weten!

Het maakt niet uit of het over een studentenjob, interimwerk, deeltijds of een voltijdse managerfunctie ging: zet je ervaringen op mail. Je hoeft je naam niet bekend te maken, maar als de vermelding van je naam en dat van het bedrijf je geen zorgen baart, dan horen we dat graag. We zoeken ook werkgevers die zelf willen getuigen!

Stuur je verhaal, quote al dan niet met naam of foto voor 5 juni 2012 door naar Joz Motmansjoz.motmans@ua.ac.beHij zal je laten weten of je verhaal in aanmerking komt voor de brochure.

Let wel: het is voor ons helaas niet mogelijk om op mogelijke klachten of problemen in te gaan. Hiervoor neem je best contact op met een discriminatiemeldpunt op: 02/212 30 00, 0800/12 800 of via www.meld-it.be

Alvast heel erg bedankt om mee te werken aan een transvriendelijke werkvloer!

Al geconfronteerd met agressie of geweld?

Meld het!

Het holebihuis merkt dat er een hoge drempel bestaat om incidenten van homofoob geweld te melden bij de politie. Daarom organiseren ze samen met de dienst samenleven & diversiteit en de politie Leuven een infomoment. Zowel de politie Leuven, het CAW als het meldpunt discriminatie komen een toelichting geven over hun werking. We sluiten af met een workshop weerbaarheid.

Waar: Politiehuis / Philipssite 4 – 3001 Heverlee

Wanneer: maandag 14 mei 2012 van 20u tot 21u30

Gratis inkom

Update: dit was een zeer leerrijke avond, meer info is weldra te vinden op de site (zie Transfoob geweld in het menu)